Als je vandaag voor Valentijn met je geliefde gaat eten, zou het best wel eens kunnen dat er op datzelfde moment een oorlog woedt in de keuken van het restaurant. En dan mag je ook al niet meer blowen op de wallen in Amsterdam?
We hebben een apart stukje ChatGPT omdat die nieuwsberichten maar blijven binnen komen elke week. Mario heeft het over geckos en ruimtezooi. Na ‘Pek en Veren’ is het aan onze favoriete Kris zijn speciale Valentijns Kwis. Dan vliegen we de kosmos rond met een traag draaiende aardkern. Waarmee we afsluiten met een Valentijns gedicht en een boel dingen waar we het nog niet over gehad hebben….. dus weer een bom volle boeiende 118e Praattafel podcast op Radio Centraal.

LINKS:

Shreveport police chief mourns an unarmed Black man shot dead by one of his officers as state police investigate | CNN

Louisiana authorities are investigating the deadly shooting of an unarmed Black man by a Shreveport officer and hope eventually to release police footage of the encounter, said state police leading a probe of the encounter.

——

ISRAEL

—-

Keukens sterrenrestaurants zijn een wereld van agressie en geweld

In elitekeukens over de hele wereld zijn geweld en agressie aan de orde van de dag. Het lijden wordt door de betrokkenen echter gezien als een noodzakelijk middel om hun ware potentieel te kunnen verwezenlijken. Dat zegt een studie van wetenschappers aan de University of Cardiff in Wales, gebaseerd op interviews met tweeënzestig chefs van

Blowen op de Wallen in Amsterdam vanaf half mei verboden

Het blowverbod is een van de maatregelen die de gemeente neemt om de overlast van toeristen in het Wallengebied terug te dringen. (129 kB)

—–

CHATTERLY TIME

AI-blunder pakt duur uit voor Google: chatbot verzint feiten

Het programma stelde glashard dat de James Webb-telescoop dit jaar als eerste foto’s had gemaakt van exoplaneten, iets wat in 2004 al met een andere telescoop was gelukt.

—-

Google verliest 100 miljard nadat chatbot fout antwoordt in promofilmpje

Alphabet, het moederbedrijf van Google, kreeg woensdag een fors koersverlies voor de kiezen op Wall Street. Dat gebeurde na een tegenvallende presentatie van een nieuw AI-programma, genaamd Bard.

Chatrobot ChatGPT slaagt bijna voor Amerikaans examen geneeskunde

ChatGPT, de conversatierobot van de Amerikaanse start-up OpenAI, heeft een score behaald die in de buurt komt van wat nodig is om te slagen voor een moeilijk examen geneeskunde in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een studie die donderdag gepubliceerd werd. Eerder raakte al bekend dat ChatGPT kan slagen voor examens van een Amerikaanse rechtenfaculteit. Voor de huidige studie, die gepubliceerd werd in het magazine PLOS Digital health, testten…

Programmeurs maken boosaardige tweelingbroer van ChatGPT

Een groep gebruikers van ChatGPT heeft een manier gevonden om de chatbot dingen te laten zeggen die hij normaal niet mag zeggen.

Invited by Russia, Roger Waters tells UN: Ukraine invasion illegal – EURACTIV.com

—-

Rijke Kremlinvriend koopt voormalige Amerikaanse luchtmachtbasis in Frankfurt op – Business AM

The Putin Interviews – Oliver Stone – Part 1 of 4

Meisje (16) overleden door obesitas, vader (45) veroordeeld voor doodslag | Buitenland | Telegraaf.nl

Duitse choreograaf geschorst na aanval met hondenpoep op recensent

Balletchoreograaf Marco Goecke zou boos zijn geweest vanwege een negatieve recensie die de journaliste schreef over zijn voorstelling in Den Haag.

Rode dwergen …een uitleg..

Astronomy & Astrophysics 101: Red Giant

8 possible alien ’technosignatures’ detected around distant stars in new AI study

Eight signals from far-off stars probably aren’t aliens, but the machine learning method that found them holds promise in the search for real extraterrestrials.

—-

De aardkern is trager gaan draaien

Metingen van seismische golven die door de binnenste kern van de aarde reizen, laten zien dat de aardkern mogelijk vertraagt.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/02/11/bommelding-bij-miss-belgieverkiezing-in-plopsaland-zaal-ontruim/

Verdachte van verijdelde aanslag tijdens Miss België is aangehouden en wordt verdacht van poging tot terroristische moord

De verdachte van de verijdelde aanslag tijdens de Miss België-verkiezing, Peter C., een 46-jarige man uit Lommel, is aangehouden en wordt verdacht van poging tot terroristische moord. Dat zegt het federale parket in een persbericht. De man werd gisteren opgepakt in gezelschap van een Nederlandse vrouw. Hij had een vuurwapen op zak en de politie vond een tweede wapen in zijn wagen. Over de rol van de vrouw is nog geen duidelijkheid.