Pok pok pok… Binnenkort weet je wat deze kip wil zeggen via AI. Vandaag hebben we het ook over het Oh-my-God-deeltje, en zuiver water voor iedereen dankzij eiwitten.

Mario kreeg vandaag zijn zin en er was dus een trivia kwis over de pioniers van de polyfonie en de de meesters van de 2e Viennese School…. of Mario ook gewonnen is hoor je op deze Praattafel podcast.

LINKS:

“Pok pok”: Japanse onderzoekers beweren kippentaal te kunnen vertalen dankzij artificiële intelligentie

Knokke overwoog het, Franse stad Béziers doet het: een DNA-databank tegen hondenpoep | De Standaard Mobile

Over water en aquaporines…
retein

Massasterfte onder pinguïns dreigt door vogelgriep, of zijn ze nog te redden?

Het virus woekert in Zuid-Amerika en is inmiddels ook op de Galapagoseilanden. Virologen vrezen dat miljoenen pinguïns en andere vogels op de Zuidpool zullen sterven. (100 kB)

Pakketbezorger gooit 15 kilo hondenvoer over schutting: konijn Okkie verbrijzeld | Binnenland | Telegraaf.nl

ALMERE – Een bizar scenario in de Filmwijk in Almere. Een pakketbezorger van PostNL blijkt daar vorige week een doos hondenvoer van 15 kilo over een schutting bovenop konijn Okkie te hebben gegooid, meldt Omroep Flevoland. De eigenaren moesten het verbrijzelde beestje laten inslapen.

Joyce (83) werd ontslagen uit het ziekenhuis, maar werd wakker in andermans woning: “Schokkend”

Wakker worden in de slaapkamer van een ander. Het overkwam de 83-jarige Joyce Wright deze week nadat ze uit een ziekenhuis in het Britse Boston, Lincolnshi..

Met AI gemaakte naaktfoto’s van tientallen meisjes uit Spaans dorp verspreid

Zeker twintig tienermeisjes zijn slachtoffer geworden van de nepfoto’s, die rondgingen op sociale media. De politie doet onderzoek naar de zaak. (70 kB)

Twee jaar na de hype rond NFT’s is het merendeel waardeloos

De wekelijkse verhandelde waarde was in juli van dit jaar zo’n 80 miljoen dollar, slechts 3 procent van de waarde op het moment van de piek in augustus 2021.

Parlement Canada geeft voormalige SS’er tot twee keer toe staande ovatie

“Daarna is mij meer informatie over hem ter ore gekomen”, zei parlementsvoorzitter Rota toen hij zich voor de fout verontschuldigde. (72 kB)

Our entire galaxy is warping, and a gigantic blob of dark matter could be to blame

An invisible halo of misaligned dark matter could explain the warps at the Milky Way’s edges.

Oh-my-God-deeltje

Het Oh-my-God-deeltje  was een kosmisch deeltje, waarschijnlijk een proton, met een energie van 3 × 1020 eV (ongeveer 50 J, de kinetische energie van een honkbal met een snelheid van 100 km/u) dat werd waargenomen in de avond van 15 november 1991 op de Dugway Proving Ground. …

Capsule met kosmisch gruis aangekomen op aarde: ‘Weer een stukje van puzzel’

De sonde Osiris Rex is drie jaar onderweg geweest om de kostbare lading naar aarde te brengen. Vanmiddag moet de capsule landen.