Vandaag krijgen we onder anderen de meest saaie kwis ter wereld en een mooi gedicht van Henk van Zuiden…

LINKS

Rauwe lever en elke dag steak om af te vallen: is het leeuwendieet terecht populair? Diëtiste reageert

Worst als ontbijt of een rauwe lever als vieruurtje? Het ‘leeuwendieet’ is ontzettend populair op sociale media. Aanhangers zijn lyrisch: ze zouden tientallen kilo’s verliezen, beter slapen en geen last meer hebben van allergieën en huidaandoeningen. Hoe gezond is dat echt, alleen maar vlees eten? Diëtiste Sanne Mouha reageert. “Je verliest kilo’s, ja, maar dat zijn nutteloze kilo’s.”

Antwerpen – Europese bomenstad van het jaar 2023

Antwerpen ontvangt dit jaar de European City of the Trees award. De stad ontvangt deze award voor haar bomenbeleid en voor de bijzondere aandacht voor toek..

RECENSIE. Helmut Lotti is God op Graspop: publiek is uitzinnig van vreugde, maar tent voor optreden is veel te klein

CLIPS!!!!

Het optreden van Helmut Lotti op Graspop was fenomenaal. En ook het publiek was dat. De tent was te klein, waardoor tientallen mensen al crowdsurfend naar ..

Nederland is de op een na grootste landbouwexporteur ter wereld

De Nederlandse landbouwsector exporteerde vorig jaar voor 94,5 miljard euro aan producten. Dat is een record. Nooit eerder voerde Nederland voor een groter bedrag aan landbouwgoederen uit.

Texas governor signs bill placing limits on transgender athletes in college sports | CNN Politics

Texas Republican Gov. Greg Abbott signed a law Thursday barring transgender college athletes in the state from competing in sports that align with their gender identity – expanding a 2021 law that banned transgender students in K-12 Texas school districts and some charter schools from doing the same.

VERVOLG:
Woman who knocked on coffin at her funeral dies after week in hospital

The Ecuadorean woman died days after mourners at her funeral were shocked to find her alive in her coffin. (52 kB)

Better Surfaces Through Nature (and Lasers!): Using Nano Textures to Create Functional Surfaces

Bekijk Ongehoord Nieuws op https://www.npostart.nl/VPWON_1346900

www.npostart.nlwww.npostart.nl

VS verplaatst F-22 Raptor naar Midden-Oosten over onprofessioneel gedrag van Russisch vliegtuig dat raketten over Amerikaanse bases vliegt

Het aantal Amerikaanse vliegtuigen in het Midden-Oosten is toegenomen. De VS hebben F-22 Raptor gevechtsvliegtuigen …

LAATSTE ZIN

Het regelmatig schenden van afgesproken maatregelen om luchtruimconflicten op te lossen vergroot het risico op escalatie. Dit zei CENTCOM-commandant generaal Erik Kurilla. Hij voegde eraan toe dat de operationele inzet van F-22 Raptor gevechtsvliegtuigen van de vijfde generatie een duidelijk bewijs is van de inzet van partners, bondgenoten en de Verenigde Staten voor vrede en stabiliteit in de regio op de lange termijn. ?????

Deel 2 van Conner

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in video: “Ik struggle met mijn geaardheid, ik val minstens op de twee”

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/06/15/conner-rousseau-out-zich/

Zeer goed uitgekiende miskleun…

Geen kans gekregen om kritische vragen te stellen: waarom VRT NWS het filmpje van Conner Rousseau niet heeft gekocht

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/06/15/niet-betalen-voor-informatie/

Astronomers discover 2nd-ever ‘Tatooine’ star system with multiple planets orbiting multiple suns

For only the second time, astronomers have discovered multiple “Tatooine worlds,” or circumbinary planets, in the same star system.

Niet alleen zwarte gaten verdampen door Hawkingstraling

Stephen Hawking liet bijna vijftig jaar gelden zien dat een zwart gat langzaam kan verdampen door straling uit te zenden. Nijmeegse onderzoekers laten nu zien dat dergelijke straling zich niet beperkt tot zwarte gaten. 

Humans have pumped so much groundwater, we’ve shifted Earth’s axis

Changes in the distribution of groundwater around the planet between 1993 and 2010 were enough to make Earth’s poles drift by 80 centimetres (90 kB)

‘Doorbraak’: voor het eerst varkensnier bij mens geplaatst

De betrokken medici en wetenschappers verwachten dat varkens in de toekomst mogelijk de oplossing bieden voor het tekort aan donororganen.

“Dit is ongelooflijk”: zoektocht naar buitenaards leven krijgt nieuwe wending met ‘essentiële’ ontdekking op maan van Saturnus

“Dit is ongelooflijk!” De zoektocht naar buitenaards leven heeft een belangrijke boost gekregen: fosfor, een stof die essentieel is om leven mogelijk te maken, is ontdekt op Enceladus – een van de manen van Saturnus. De ontdekking is woensdag gepubliceerd in het vakblad ‘Nature’ en wetenschappers koesteren opnieuw hoop. Is er dan toch leven op andere planeten?

People with synaesthesia blend their senses – now we know why

Synaesthesia is sometimes called an ‘extra ability’ that means some people mix colours and words or other sensory inputs. Now, it is becoming clear that it emerges in childhood to help us learn